Vannak, akik különösen szeretik a szendvicseket. Nem véletlen, hiszen gyermekkorunk vajas kenyér szalámival – egyébként igen finom volt – típusú szendvicsek helyett igazi gasztronómiai varázslatok léteznek, amelyek közül itt van egy különleges élmény.
Hozzávalók:
- Teljes kiőrlésű, max. 1 cm vastag kenyérszeletek
- 20 dkg eper – legjobb, ha előzőleg pici citromlével, lassú lángon felfőzzük, hagyjuk besűrűsödni, majd langyosra hűtjük (nem kell túl simára főzni, jobb, ha kissé darabos az eperpüré).
- Jól grillezhető, minőségi sajt nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 teáskanál őrölt kurkuma + kevés frissen őrölt fehérbors. Fűszerezzük velük a reszelt sajtot.
- Finomra vágott petrezselyem + snidling – szintén keverjük a reszelt sajtba.
- A kenyerek megkenéséhez ízes, de nem édes (pl. dijoni) mustár
- A sütéshez 1 evőkanál olívaolaj és (attól függően mennyi szendvicset készítünk) 1-2 evőkanál vaj
Elkészítés menete:
- Mindkét kenyérszeletet kenjük meg mustárral.
- Az egyikre halmozzuk rá a zöldfűszeres sajtot, az eperpürét, majd zárjuk le a másik szelettel. Kissé nyomjuk össze. Ha háromszög-alakú szendvicseket szeretnénk, vágjuk félbe.
- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat.
- Egyszer megforgatva süssük szép karamellesre az epres-zöldfűszeres toastot. Tálaljuk a maradék eperpürével, friss eperrel, zöldfűszerrel.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.