Különleges tavaszi finomság friss eperrel, mozzarella aromával vegyítve.
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 24-26 db friss, megmosott,megszárított bazsalikomlevél
- 12 dkg ízletes mozzarella, leszűrve, 24 kockára vágva
- 1 tucat nagyobb szemű, friss, minőségi eper, megmosva, megtisztítva
- 1 jól megmosott citrom reszelt héja (ha nem bio, a citromot áztassuk be 1 napig, a vizet időnként cserélve)
- 3 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olíva- vagy tökmagolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 csipet só
- Frissen őrölt fekete- vagy fehérbors
Elkészítés módja
- Vágjuk fel a friss bazsalikomot: a leveleket halmozzuk egymásra, majd tekerjük szorosan össze, mint egy szivart. Az ujjunkkal mérve a távolságot, szeleteljük nagyon vékonyra (mintha hagymát vágnánk finomra).
- Egy tálban keverjük ki a citromlevet, az extra szűz olajat, a sót, a borsot és a reszelt citromhéjat. Végül adjuk hozzá a felvágott bazsalikomleveleket is.
- Tegyük a mozzarella-kockákat a pácba, forgassuk össze, fedjük le, hűtőben hagyjuk összeérni 15 percig.
- Vágjuk fel az epret fél-1 cm-es szeletekre.
- Vágódeszkán állítsuk össze a katonákat: 1 szelet eper, rá a pácolt sajt, megint eper, zárásként sajt (persze eltérhetünk a sorrendtől, lényeg, hogy minden hozzávalóból egyenlő arányban szereljük fel az osztagot). Tűzzük össze a katonákat egy pálcikával, helyezzük tálalótálra, de tálalhatunk fa deszkán vagy valamilyen rusztikus, kreatív felületen is.
- Végül locsoljuk meg a maradék páccal a bevetésre kész epres desszert költeményt.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.