A kókuszgolyó egy olyan desszert, amit bárki el tud készíteni és nagyon finom a végeredmény!
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg REÁL háztartási keksz
- 8 ek kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2 dl REÁL tej
- 20 dkg REÁL vaj
- 1 dl rum
- 5-8 dkg magozott meggy (elhagyható)
- 3 ek REÁL kókuszreszelék
A rumos meggyes kókuszgolyó elkészítési módja:
- lépés – A meggyet beáztatjuk a rumba és hagyjuk benne állni 1-2 órán át. – 5 perc
- lépés – A kekszet ledaráljuk és összekeverjük a kakaóporral. – 5 perc
- lépés – A vajat a tejjel és a cukorral felmelegítjük, felolvasztjuk. – 5 perc
- lépés – A meggyet leszűrjük és a vajas keverékhez adjuk, majd összeforgatjuk a kakaós keksszel. Ha túl sűrű, adunk még hozzá egy kis tejet. Akkor jó, ha könnyen formázható masszát kapunk. – 5 perc
- lépés – A masszából golyókat formázunk, melyek közepére egy-egy meggyet teszünk. A golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben. Hűtőben pihentetjük tálalásig. – 10 perc
Összes idő: 30 perc munka + 120 perc meggy áztatás + 120 perc hűtés
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.