A brokkolikrémleves mondhatni az egyik legfinomabb leves, hamar el lehet készíteni, és a levesbetéteket is kedvünk szerint variálhatjuk hozzá!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db Gallicoop Pulykaszárny
- 1 db Vöröshagyma
- 1 liter víz
- 400g Bonduelle gőzben párolt fagyasztott brokkoli
- Vénusz étolaj
- Főzőtejszín
- Vénusz margarin
- Őrölt fekete bors
- Petrezselyem
- Reszelt parmezán sajt
- Só
- Szerecsendió
A brokkolikrémleves elkészítés módja:
Felszeleteljük a vöröshagymát és egy főzőedényben, forró Vénusz étolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a Gallicoop pulykaszárnyat és forrásponttól számítva két órán keresztül főzzük. Kivesszük az alapléből a húst, leszűrjük, beletesszük a Bonduelle gőzben párolt fagyasztott brokkolit, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A brokkoli főzésénél arra kell odafigyelni, hogy ne főzzük túl a zöldséget, mert elveszíti a szép zöld színét. Miután megpuhult, hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, A Vénusz margarint és az egészet egy botmixerrel, vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Csészébe a húsra tálaljuk a levest, és tejszínnel ízesítjük.
A receptekért köszönet a Gyermelyinek.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.