Ha nincs idő főzni és kevés az alapanyag otthon, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet!
Hozzávalók 4 főre:
- 500g Reál négytojásos Spagetti
- 200g zöld színű paprika
- 0,5 dl olívaolaj
- 4 szál zöldhagyma
- 2 ek pesto
- 2 db chili paprika
- 4-5 db aszalt paradicsom
- 1 cs petrezselyem durvára vágva
- 20 szem olajbogyó
- só, őrölt bors
- tálaláshoz parmezán
A zöldpaprikás, pestos, chilis spagetti elkészítési módja:
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket.
Olívaolajon megfuttatjuk a csíkokra vágott paprikát, majd rátesszük a szeletelt zöldhagymát és a kimagozott, apróra vágott chilit. Pár percet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és beletesszük a gorombára vágott olajbogyót.
A tésztát sós lobogó vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, de nem mossuk le. A tésztát összeforgatjuk a hagymás paprikával, belekeverjük a pestot, és teszünk kevés tésztafőző vizet is hozzá, hogy szaftosabb, selymesebb legyen. Tányérra tálaljuk, a tetejére parmezán forgácsot tehetünk.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.