Finom csirkeraguleves ebédre vagy vacsorára kiváló választás. Ez a recept igazi lélekmelegítőt ígér fantasztikus ízekkel és aromákkal.
Hozzávalók:
- 70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél,
- 250 g csirkemell vagy csirkecombfilé,
- 100 g póréhagyma,
- 100 g szárzeller,
- 100 g piros húsú paprika,
- 50 g vaj
- 1dl tejszín,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés módja
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük.
- A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük. Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.