
Egy kiváló főétel, ami hétköznap vagy ünnepnap is megállja a helyét az asztalon.

Hozzávalók:
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti,
- 300 g csirkemellfilé,
- 300 g szűzpecsenye,
- 100 g póréhagyma,
- 200 g vegyes erdei gomba,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 db paradicsom (héjazva, magozva),
- 100 g zöld színű paprika,
- 150 g cukkini,
- 8 db koktélparadicsom,
- 1 dl olívaolaj, parmezán,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, őrölt bors
Elkészítés módja
- Megtisztítjuk a zöldséget, és megmossuk. A csirkehúst, és a szűzpecsenyét 16-16 darabra vágjuk.
- Nyársra húzunk egy darab csirkét, majd arra egy darab cukkinit, szűzpecsenyét és egy fél koktélparadicsomot. Ezt a sort megismételjük még egyszer, és akkor kész egy nyárs. Ebből a nyársból készítünk 8 darabot. Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt olajon megsütjük.
Köretnek vékony csíkokra vágjuk a paprikát és a póréhagymát. Felszeleteljük az erdei gombákat. - Olívaolaj felén megfuttatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és félretesszük.
Az olaj másik felén megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket, rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a félretett gombát, és összemelegítjük. - A tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Végül összekeverjük a raguval, majd tányérra tesszük, tetejére sajtot reszelünk. Mellé a sült nyársakat adjuk.
A receptért köszönet a Gyermelyinek.
További receptek


Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!

Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.

Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.