Mennyien egyszerű klasszikus szilvás gombóc, amit kár lenne kihagyni!
Hozzávalók 6 főre:
- 1 kg burgonya
- 1 db tojás
- 30-40 dkg REÁL búzafinomliszt (amennyit a krumplit felvesz, függ a burgonya keményítő tartalmától)
- REÁL vákuum só
- 1 üveg REÁL szilvabefőtt
- 2-3 tk. REÁL őrölt fahéj
- 5 dkg Falusi vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
A szilvás gombóc elkészítési módja:
- lépés – A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomóval darabmentesre áttörjük.
- lépés – Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a búzafinomlisztet, egy jó nagy csipet sót, és az egészet összegyúrjuk.
- lépés – A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
- lépés – A négyzetekre egy-egy fél szilvabefőttet helyezünk, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és a tésztával befedjük úgy, hogy gombócot formálunk belőle.
- lépés – Amikor elkészült az összes gombóc, akkor egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk. A gombócokat 5-8 perc alatt készre főzzük.
- lépés – Egy serpenyőben a zsemlemorzsát a vajon megpirítjuk, és a megfőtt gombócokat a vízből kivéve azonnal megforgatjuk benne.
Melegen tálaljuk, a gombócokat megszórhatjuk porcukorral.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.