![Hortobágyi húsos palacsinta – tejfölös](https://alfi.hu/wp-content/uploads/hortobagyi-husos-palacsinta.webp)
Sárgaborsóleves kímélően, nagyon kiadós és mennyei leves.
![Sárgaborsóleves kolbászchipsszel](https://alfi.hu/wp-content/uploads/sargaborsoleves.webp)
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg REÁL sárgaborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1,2-1,5 liter víz
- 20 dkg vékonyra szeletelt kolbász
A sárgaborsóleves kolbászchipsszel elkészítési módja:
- lépés – A sárgaborsót átmossuk, majd egy lábasban a vízzel együtt feltesszük főni. Sóval és a lereszelt fokhagymával ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a sárgaborsó teljesen megpuhul. Ekkor a levest botmixerrel összeturmixoljuk. – 65 perc
- lépés – A sütőt 180 fokra előmelegítjük. – 5 perc
- lépés – A kolbász szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben a szeletek vastagságától függően 5-7 perc alatt ropogósra sütjük. – 10 perc
- lépés – A levest a ropogós kolbásszal tálaljuk.
Összes idő: 20 perc munka + 60 perc főzés
További receptek
![Hortobágyi húsos palacsinta – tejfölös](https://alfi.hu/wp-content/uploads/hortobagyi-husos-palacsinta.webp)
![Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal](https://alfi.hu/wp-content/uploads/sutoben-sult-lecso.webp)
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
![Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal](https://alfi.hu/wp-content/uploads/tesztasalata.webp)
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
![mazsolás kalács](https://alfi.hu/wp-content/uploads/mazsolas-kalacs.webp)
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.