Sárgaborsóleves kímélően, nagyon kiadós és mennyei leves.
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg REÁL sárgaborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1,2-1,5 liter víz
- 20 dkg vékonyra szeletelt kolbász
A sárgaborsóleves kolbászchipsszel elkészítési módja:
- lépés – A sárgaborsót átmossuk, majd egy lábasban a vízzel együtt feltesszük főni. Sóval és a lereszelt fokhagymával ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a sárgaborsó teljesen megpuhul. Ekkor a levest botmixerrel összeturmixoljuk. – 65 perc
- lépés – A sütőt 180 fokra előmelegítjük. – 5 perc
- lépés – A kolbász szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben a szeletek vastagságától függően 5-7 perc alatt ropogósra sütjük. – 10 perc
- lépés – A levest a ropogós kolbásszal tálaljuk.
Összes idő: 20 perc munka + 60 perc főzés
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.