Lepjük meg az édesanyákat!
Anyák napja alkalmából az anyukák megérdemelnek egy kis pihenést és kényeztetést, ezért egy olyan egyszerű recepttel készültünk a család számára, amit az apukák a gyerekekkel együtt játszva el tudnak készíteni. Próbáljátok ki, és lepjétek meg anyát ezzel a könnyű és egészséges gyümölcsös finomsággal! Jó étvágyat!
Hozzávalók 6 főre:
Hozzávalók egy 25×25 cm-es tepsihez:
- 25 dkg zabpehely
- 1 csomag sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 25 dkg érett banán (kb. 3-4 db)
- 2 tojás
- 25 dkg natúr joghurt
- 10 dkg Reál akácméz
A mézes zabos sütemény elkészítési módja:
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy 25×25 cm méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük. A banánt villával krémesre törjük, majd a zabpehellyel, a sütőporral, a tojásokkal, a natúr joghurttal, a vaníliás cukorral, a mézzel összekeverjük és a tepsibe öntjük.
- Az eperből 3-4 db-ot felkarikázunk, majd a tészta tetejére helyezzük. A tésztát az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt a megsült sütemény, felkockázzuk és apróra vágott eperrel megpakoljuk a kockák tetejét a tálaláskor. Megcsurgatjuk mézzel és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp!
A süteményt Reál vanília fagylalttal is tálalhatjuk. A süteményt szezonálisan szilvával, sárgabarackkal, málnával is elkészíthetjük.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.