Mennyei desszert vaníliasodóval tálalva. Édes és különleges fogás.
Hozzávalók 4 főre:
Hozzávalók kb. 30-34 darab golyóhoz:
- 50 dkg Reál túró
- 25 dkg Reál búzafinomliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 5 dkg cukor
- 1 csomag Reál Vanillincukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 3 tojás
A sütéshez:
- 1 liter Reál napraforgó-étolaj
A sodóhoz:
- 7 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
A túrófánk vaníliasodóval elkészítési módja:
- lépés – A hozzávalókat egy tálba tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. A tészta ragacsos lesz, de vizes kézzel könnyen formázható. – 7 perc
- lépés – Egy lábasban 1 liter olajat felhevítünk.
- lépés – A tésztából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és a közepesnél egy kicsit magasabb hőfokon aranybarnára sütjük őket. A tészta magától megfordul, csak arra kell ügyelni, hogy ne ragadjon le a lábas aljára. – 30 perc
- lépés – Miután megsült a fánk, szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőn lecsepegtetjük. – 2 perc
- lépés – A pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd összekeverjük a maradék tejjel, lábasba öntjük és közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. – 8 perc
- lépés – A folyós vaníliasodót a fánkkal tálaljuk.
Összes idő: 30 perc munka + 30 perc sütés
Adag: 4-6 adag
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.