Mennyei desszert vaníliasodóval tálalva. Édes és különleges fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg zellergumó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1,2-1,5 liter víz
- só ízlés szerint
- 1 ek morzsolt tárkony
- 8 ek REÁL levesgyöngy
A tárkonyos sült zellerkrémleves elkészítési módja:
- lépés – A sütőt előmelegítjük 160 fokra. – 5 perc
- lépés – A zellergumót alufóliába becsomagoljuk és az előmelegített sütőben 120 perc alatt teljesen puhára sütjük. – 125 perc
- lépés – A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon 10 perc alatt megpároljuk. – 15 perc
- lépés – A kihűlt zellergumót megpucoljuk, feldaraboljuk és a lereszelt fokhagymával együtt a megpárolt hagymához adjuk. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük és 15 percig főzzük. – 25 perc
- lépés – A levest összeturmixoljuk és a levesgyönggyel tálaljuk. – 5 perc
Összes idő: 20 perc munka + 120 perc sütés + zellerhűtés + 15 perc levesfőzés
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.