Ez a recept klasszikus elemekre épül. A változatosságot mégis a libacomb adja meg.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db libacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír / libazsír
- 1 szál friss rozmaring vagy 1 tk morzsolt szárított rozmaring
- 8 csipet REÁL őrölt bors
- só ízlés szerint
A káposztához:
- 1 fej lilakáposzta (kb. 80 dkg)
- 1 üveg REÁL cékla
- 2-3 dl víz
- 3 ek REÁL virágméz
- 0,5 dl olaj
- só
- 1 tk REÁL őrölt fahéj
A rozmaringos sült libacomb elkészítési módja:
- lépés – A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- lépés – A combokat besózzuk, beborsozzuk, majd a megpucolt fokhagymával, a rozmaringgal és a zsírral együtt egy tepsiben lefedve, az előmelegített sütőtőben 120 percig sütjük. – 5 + 120 perc
- lépés – A káposztát vékonyan legyaluljuk, és egy nagy lábasban az olajjal együtt elkezdjük párolni. – 10 perc
- lépés – A céklát leszűrjük, a céklalevet félretesszük, a céklát pedig kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához a céklalével és 2 dl vízzel együtt. Fahéjjal, sóval és 2 ek. mézzel ízesítjük, és fedő alatt 40-50 perc alatt megpároljuk. Amennyiben szükséges, további 1 dl vizet öntünk a főzés során a káposztához. – 10 perc + 50 perc
- lépés – Miután a combok megpuhultak, a sütő hőfokát 180 fokra emeljük, és fedés nélkül további 15 percig pirítjuk a húst. – 15 perc
- lépés – Az elkészült combokat a megpárolt céklás káposztával tálaljuk. – 5 perc
Összes idő: 30 perc munka + 145 perc sütés
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.