![Hortobágyi húsos palacsinta – tejfölös](https://alfi.hu/wp-content/uploads/hortobagyi-husos-palacsinta.webp)
Egy ízletes lecsó több hozzávalóval felturbózva. Könnyű fogás népszerűsége miatt megingathatatlan.
![Lecsó cukkinivel, padlizsánnal és lecsókolbásszal](https://alfi.hu/wp-content/uploads/lecso-cukkinivel.webp)
Hozzávalók 4 főre:
- 10 dkg Falusi füstölt szalonna
- 25 dkg Falusi lecsókolbász
- 30 dkg vöröshagyma
- 60 dkg paradicsom
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 kg TV paprika
- 2 db kápia paprika
- 3 dl Reál paradicsomszósz
- 2-3 dl víz
- 1 mk Reál fűszerkömény
- 1 gerezd fokhagyma
- Reál asztali só ízlés szerint
A lecsó elkészítési módja:
- lépés – A szalonnát feldaraboljuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, majd mindkettőt megpirítjuk. – 5 perc
- lépés – A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk, felszeleteljük és a szalonnás kolbászhoz adjuk, majd együtt pároljuk pár percig. – 5 perc
- lépés – A kétféle paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk. A paradicsomot feldaraboljuk. A cukkinit, padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymás lecsókolbászhoz adjuk. Gyakori kevergetés mellett átpirítjuk. – 10 perc
- lépés – A sűrített paradicsomot és a vizet hozzáöntjük a zöldségekhez. Fűszerköménnyel, reszelt fokhagymával, sóval ízesítjük és 30 perc alatt készre főzzük. – 30 perc
További receptek
![Hortobágyi húsos palacsinta – tejfölös](https://alfi.hu/wp-content/uploads/hortobagyi-husos-palacsinta.webp)
![Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal](https://alfi.hu/wp-content/uploads/sutoben-sult-lecso.webp)
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
![Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal](https://alfi.hu/wp-content/uploads/tesztasalata.webp)
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
![mazsolás kalács](https://alfi.hu/wp-content/uploads/mazsolas-kalacs.webp)
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.