Könnyedén elkészíthető desszert. A sült fahéjas alma és a lángos íze feledhetetlen ízélményt nyújt.
Hozzávalók 4 főre:
Az almaraguhoz:
- 60 dkg alma
- 2 ek REÁL étolaj vagy Falusi vaj
- 2 tk REÁL őrölt fahéj
- 2 ek cukor
- 1 dl víz
A lángoshoz:
- 50 dkg REÁL búzafinomliszt
- 1 tk só
- fél tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 l REÁL étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 1 doboz REÁL tejszínhab spray
A lángos sült fahéjas almával és tejszínhabbal elkészítési módja:
- lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk, és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. – 10 perc
- lépés – A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük. Ez hőmérséklettől függően 1-1,5 óra.
- lépés – Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon a fahéjjal, a cukorral, vízzel együtt magasabb hőfokon megsütjük. – 20 perc
- lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc
- lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. – 10 perc
- lépés – A megsült lángosokat a sült almával és tejszínhabbal tálaljuk.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.