Könnyedén elkészíthető tésztasaláta, ami ebédre is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 főre:
- 250 g Reál 4 tojásos Orsó tészta
- 100 g zeller
- 1 db zöldalma
- 2 szál szárzeller
- 8-10 szem koktél paradicsom
- tetszőleges saláta
- só, darált bors
- 2 ek gorombára vágott kapor
- 3 dl görög joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk magos mustár
- kapribogyó ízlés szerint
- 150 g vegyes füstölt hal
A tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát sós lobogó vízben megfőzzük, majd hideg vízzel lemossuk. Letakarva félretesszük.
A zellert vékony metéltre vágjuk, és lobogó vízben fél percig főzzük, majd egyből hideg vízben lehűtjük.
A szárzellert és az almát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük.
Keverőtálba kikeverjük a mustárt, sót, borsot, olajat és a joghurtot. Majd beletesszük a kaprot, a leöblített összevágott kapribogyót.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a csíkokra vágott zellereket, az almát és a paradicsomot. Összeforgatjuk, ha szükséges, még ízesítjük.
Egy órát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt beleforgatjuk a friss zöld salátaleveleket, tányérra tesszük, majd rárendezzük a füstölt halszeleteket.
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.