Kitűnő választás akár előételnek is. Mindenképp érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db libacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír / libazsír
- 8 csipet REÁL őrölt bors
- só ízlés szerint
- fél mokkáskanál REÁL őrölt fűszerkömény
A tálaláshoz:
- 12 szelet REÁL toast kenyér
- 1 üveg REÁL cékla
A fokhagymás fűszerköményes sült libacomb krém toast kenyérrel elkészítési módja:
- lépés – A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- lépés – A combokat besózzuk, beborsozzuk, majd a megpucolt fokhagymával, a rozmaringgal és a zsírral együtt egy tepsiben lefedve az előmelegített sütőtőben 160 percig sütjük. – 5 + 160 perc
- lépés – Miután a combok teljesen megpuhultak, lefejtjük a húst a csontról és egy késes aprítóba tesszük, majd 1,5 dl vele sült zsírral és a benne sült fokhagymával, illetve a fűszerköménnyel együtt krémesre aprítjuk. Egy lezárható üvegbe töltjük, a tetejére zsírt szűrünk, és hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. – 15 perc
- lépés – A megdermedt krémet pirított toast kenyérszeletekkel tálaljuk. – 5 perc
Összes idő: 20 perc munka + 160 perc sütés
További receptek
Sütőben sült lecsó csípős füstölt kolbásszal
Megunhatatlan és ízletes ebéd, ha szereti a csípős ételeket!
Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal
A legfinomabb kapros joghurtos tésztasaláta a füstölt hal szerelmeseinek.
Mazsolás kalács
Omlós és puha mazsolás kalács, reggelire vagy vacsorára.